Nadiel Yusof

IMG_4488-0 0

The original coconut shake Klebang

Selalu dengar tapi ini first time nak mencuba. Jangan kecam. Dah memang tak pernah lalu sana jadi tak pernah menyinggah. This time, sebab misi nak tengok rumah terbalik dibatalkan, kerana perlu beratur panjang. Aku...

IMG_4422-0 0

Sukses bukan akhir, gagal bukan mati

   Aku tengok banyak drama hari ni. Facebook thread pun penuh pasal UPSR. Seronok dengar adik-adik yang dapat keputusan cemerlang. Gred-gred di sekolah dah naik. Termasuklah keputusan anak buah aku, baik. Tahniah haikal. Tapi...

IMG_4404-0 0

Shah Alam Banjir Kilat

Mula-mula ingatkan ini cerita viral murah kat facebook. Tapi rupanya memang betul banjir. Risau dah macam mana pula laki aku nak balik ke rumah, sebab ini memang laluan dia. Beriya aku share itu ini...

IMG_4405-0 0

Tajuk buku-buku ni boleh buat pitam

Kisahnya tadi aku ke MPH nak cari buku Keri Smith. Asik teringat aje buku tu sejak Irahazla tunjuk kat opis. Tengah aku belek-belek, just next to the motivational shelf is this book. Buku-buku gaya...

IMG_2091.JPG 0

Hotel De Art, nice stop for ramadan

Minggu ini adalah minggu yang agak penat. Makanya aku melakukan weekend getaway. Destinasi Shah Alam. Sebelum ada yang bertanya, dah kenapa aku yang duduk Shah Alam ni nak getaway di Shah Alam. Jawapannya malas...

IMG_6854-0.JPG 0

Petua-Petua Ini Boleh Bantu Masalah Kuning Bayi

Risau sangat tengok baby kuning. Meskipun kuning atau Jaundis ni orang cakap benda common untuk baby sekarang, tapi itu tidak sedikit pun menyenangkan hati mana-mana ibu yang anaknya kena jaundis. Auni jaundis sejak hari...

IMG_6646.JPG 0

Buah Tembikai Boleh Tambah Air Ketuban

Sedap pulak tengok anak jiran ni lalu makan tembikai. Mengimbau musim pentembikaian saya sepanjang mengandung lepas, giceww! Salah satu sebab kenapa saya bersalin awal, tak ikut tarikh due adalah kerana air ketuban saya kurang....

photo 2 0

Delima Kuning Berkhasiat Untuk Wanita Hamil

Semua makan delima, saya pun sama, nak juga mengamalkan makanan sunnah ni. Kata orang khasiat buah delima ni hanya terdapat pada sebutir sahaja isinya. Jadi kalau nak makan, jangan berkongsi dengan orang lain untuk...

Petronas 16

Payung Petronas Tak Cukup Buat Orang Mengamuk

Ringkasnya ia rasa seperti penipuan. Mungkin bunyinya ‘tak patut’ bagi Petronas atau orang-orang tertentu, tapi ini adalah realiti yang dirasai oleh pelanggan. Promosi ini adalah kegagalan buat syarikat besar seperti Petronas kerana telah menyebabkan...

wedding 0

Dokumen Pendaftaran Nikah

Musim perkahwinan kembali lagi. Kali ini, Insha Allah sahabat baik saya akan menamatkan zaman bujangnya. Sepertimana biasa, bila ada kawan yang nak kahwin, saya akan paling sibuk buatkan checklist. Entah kenapa, memang saya suka...

IMG_4411 29

Menu berpantang keguguran

Lama tak menulis. Berehat sekejap utk merawat tubuh dan minda. Ini masuk minggu ketiga saya berpantang selepas keguguran. Satu yang saya pasti dan saya nak nasihatkan kepada yang lain sekiranya anda berpantang, tidak kisahlah...

20140219-181851.jpg 4

Apa yang terbaik buat kami

Post tertunda. Pertama kali menulis sesuatu yang tidak tahu hendak dimulakan dari mana. Mungkin kerana mencari perkataan… perkataan sesuai yang terlalu dalam di hati… Tiga hari lepas, sebaik bangun untuk solat subuh, ada kesan...

20140219-181618.jpg 0

Apa Yang Dimaksudkan Kantung Kosong Dalam Kehamilan

Dua minggu selepas scan kali pertama doc beritahu tak nampak janin. Sepatutnya dah nampak bentuk seperti bentil kacang atau ada juga kata strawberi. Tapi scan saya hanya menunjukkan satu garis. Ya dari titik menjadi...