Zune HD

Banyak juga produk masa kini nak menjadi pesaing iPod atau mungkin ciri2 yang ditawarkan ‘lebih’ daripada iPod, namun tetap tidak dapat menandingi iPod. Kenapa agaknya ya? Apa pun Apple sememangnya berjaya dalam bab2 branding ni. Tak dapat nak kata apa sebab memang produk Apple menawarkan kualiti dan kecanggihan meskipun harganya agak mahal.

Zune HD ini misalnya. Bukanlah produk baru dan jenama pun not bad apa. Namun, kat Malaysia mungkin hanya sorang dua sahaja yang tahu. Mereka yang rajin surf net mesti pernah dengar tentangnya. Zune HD juga menawarkan skrin sentuh, penerima isyarat radio HD untuk kualiti bunyi lebih baik berbanding set radio tradisional dan paling penting mempunyai output HD untuk memain video 720p pada HDTV (ini sudah baik..). WiFi, browzer internet dan banyak lagilah, suma ada pada pemain ini. Tapi mungkin dari segi interface, iPod still the champ!

Ciri lain pemain mp3 ini:

* Skrin sentuh OLED untuk mengakses menu dan sbgnya.

* Serasi HD (kelebihan)

* Browzer Internet penuh untuk fungsi multi-sentuh.

* Sambungan WiFi untuk akses Zune Store.

* Dll (dan lain-lain cam dalam sinarFM, hehe)

Aku pernah nampak pemain ini kat Lowyat (kalau tak silap akulah). Dan tentunya boleh juga dibeli secara talian. Bab beli kat talian ni, aku tak pernah yakin ianya akan sampai ke rumah. Sesiapa boleh convince aku tak ttg buying online nih??. Sceptical.

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

2 Responses

  1. jambatan says:

    harga brape?

  2. Ceylan says:

    I have seen lots of useful elmeents on your web site about computer systems. However, I have got the impression that laptops are still not quite powerful adequately to be a good choice if you frequently do jobs that require lots of power, including video editing. But for world-wide-web surfing, microsoft word processing, and quite a few other common computer work they are perfectly, provided you may not mind small screen size. Many thanks for sharing your notions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *