Google Chrome

ScreenshotSudahkah korang cuba Google Chrome? Kalau takde apa nak buat kat net tuh leh lah cuba2 Google Chrome versi Beta ni. Memang mudah apabila Google berjaya menempatkan semua aplikasi pada satu tempat atau ‘box’. Apabila anda set bookmark webpage yang selalu anda lawat, ianya akan terpapar di halaman pertama setiap kali anda run Google Chrome. Tak perlu nak taip2 address web dah. Klik sahaja pada thumbnail webpage yang ada dan kita akan terus didirectkan ke website tuh. Sonang!

Google Chorme juga membolehkan anda membuka beberapa laman web pada satu windows yang sama. Mudahlah untuk beralih dari satu laman web ke laman web yang lain. Takdelah terkial2 nak carik kat bawah tu, nak2 plak bila dah bukak lima enam apllication. Anda juga boleh buat shortcut website atau aplikasi online yang selalu anda jalankan pada desktop. Klik je ikon atau shortcut tuh, anda terus masuk ke laman web tersebut.

Apa lagi ehh… hmm aku agak keciwa sebab Google Chrome ni takleh nak upload gambar kat WordPress, adakah kesalahan benda ni atau aku sendiri, atau server yang terlalu lembap? Teknikal ni, kena tanya yang pakar. Anyway new experience on how we handle our webpage. Cuba jelah!

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

2 Responses

  1. kalau ko test mende nih kat opis, aku rasa mmg masalah proxy opis. aku sendiri pun probs. semalam aku dah test chrome nih, best gak la… tapid ah tebiasa firefox nih, malas ah nak beria-ia sangat ngan chrome2 nih..

  2. SyaZz says:

    ada pakai gak google chrome ni tp dia sloww la kalau bukak dgn mozilla serentak..
    tapi memang xde alasan kukuh nak tinggalkan mozilla…. lagipun chrome ni simple n easy… theme pun lawa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *