Kisah-kisah stail aku!

Snippet – Perghh apakah ini?? dapat idea nk tulis kisah2 pendek ni lepas tgk blog kawan aku, si Catborg namanya!. Tima kasih Catborg kerana ko memberi aku idea utk buat kisah-kisah pendek seumpama ini. Rasa bermakna sungguh walaupun aku rasa ko punya lebih canggih dari ini.. he he.

1. Puasa – makhluk tuhan paling seksi jenis apakah aku kerana tidak mencoretkan langsung kisah pasal puasa meskipun dan lima hari ia berlalu. Perasan tak selalunya bulan puasa kita akn rasa panas atau bahang tetapi berbeza dengan tahun ini. Hujan dah lima hari ni. Alhamdulillah…

2. Bazar Ramadhan – menci aku.. sana sini SESAK!! Makanan jgn cakaplah pukul 6 dah licin. Tetapi apakah ertinya puasa jika kita tdk bersederhana. Makanlah apa yang ada..

3. Tepung gomak – kenalkah korang dengan kuih ini?? Jika anda berada di area Shah Alam, tolonglah bagitau mana nak crk tepung gomak ni oi.. Asal puasa je tepung gomak.. asal tepung gomak je puasa! help

4. Buku aku – minggu ni pueh aku mengedit buku aku. Harap2nya semua berjalan lancar dan bolehlah korang tgk buku aku yang tidak seberapa tu tidak lama lagi. Kepada yg byk tlg aku, tima kasih kengkawan. 

Persoalannya – penerbit buku aku tgh konpius nak buat kaler atau tak berkaler. Kaler lah hendaknya fuhh!

 

 

 Pix: Cover A-Z Blog!

 

5. Siapalah aku – siapalah aku ini.. hanya insan biasa yang cuba membuat perubahan dalam hidup. Salah dihina, baik tetap dipandang sebelah mata (emosi sehh!)

6. Try sana sini – wahhh canggihnya! suke-suke ati aku jer..

7. My dear student – sorry temper! hari tu. Buktikanlah kepada diri anda siapa anda. Jangan biar diri ditindas, jangan biarkan orang lain rampas hak kita. Cara anda menggambarkan siapa diri anda yang sebenar. Baik penulisan, percakapan, perbuatan atau tingkahlaku. Nobody perfect, at least we tried not to be less perfect!

– Tammat –

 

 

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

2 Responses

  1. adi says:

    salam..singgah sebentar.. tulis komen jap..

    sebab jumpe artikel pasal netbook.. blog yang menarik.

    jarang jumpe budak pompuan tulis pasal gajet dan IT.. hahah.

    aku masukkan ko dalam list google reader aku …. jgn lupe add aku juge .

    selamat berpuasa.. kalau nok makan tepong gomok . balik la ganu.. heheheh..

  2. patut la time berbuka tersedak manjang. huhu.. Suke ko tepung gomak yer.. arituh aku ada tertengok, tapi kat mana tak ingat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *