Snippet

1. Balik dengan sepupu hari tu. Tido je sepanjang jalan. Takde rasa nak offer diri drive kerana aku teramatlah ngantuknya.. ha ha. Thanks angah!

2. Ini dah hari kedua dok kat kampung. Rasa bosan plak balik awal sangat. Tapi kerja banyak, nak lap kusi lah, lampu lah, tingkap lah, mcm2. Kakak aku si uji ni tak bersalin2 lagi. Due malam raya. So ada harapanlah kami sekeluarga beraya kat hospital tahun ni. oraits gak.

3. Lainlah kakak aku lagi sorang tu takde kat kampung. Balik raya kedua. Adik beradik bukannya ramai sangat. Tak meriah. Pelita pun takde tahun ni. Mungkin bapak aku dah malas kot, atau mungkin cucu lelaki dia (ank kakak aku) takde, so dia takde beria-ria sgt. Rasa ‘plain’ je lah raya kali ini.. Argh!

4. Menyatakan sesuatu akan melukakan dan tidak menyatakan pun juga akan lebih melukakan. Mana satu aku kena buat ntah.

5. Beli kasut raya utk abah aku terbesar plak. Ni jenuh nak pujuk abang2 ipar aku suma suruh beli, so aku leh ganti yang lain. Nak tukar plak nun di lembah klang nun. Ntah macam mana lak leh tersilap. Aiseh!

6. Bosan!

 

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

1 Response

  1. SyaZz says:

    Selamat Hari Raya Aidilfitri1429H.
    Maaf Zahir dan Batin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *