Buku blog berbahasa Melayu : A-Z Blog

Syukur alhamdulillah, its finally here. My book A-Z Blog: Tip untuk Blogger Wanita terbitan Buku Prima Sdn Bhd. Buku ini mengandungi segala yang anda ingin tahu tentang Blog terutama untuk kaum wanita, tentang apa yang harus dan tidak harus dilakukan ketiga Blogging. Selain tip-tip keselamatan, A-Z Blog juga menampilkan panduan langkah demi langkah membina Blog menggunakan Blogger.com. Daripada membina Blog, memasukkan gambar, lagu dan video serta tip ekstra untuk mencantikkan lagi Blog, semuanya terkandung di dalam buku ini. Turut disertakan gambar dan ilustrasi berkaitan untuk memudahkan pembaca memahami isi yang cuba disampaikan serta didatangkan dalam cetakan berwarna penuh. Sudah berada dipasaran pada harga RM16.50.

Im not the expert, but Im given the chance!

Peace!

Nadiel Yusof

β€œMelihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

17 Responses

  1. adi says:

    salam . slamat hari raya.

    waaa. best la dah ada buku sendiri.. kalau aku nak tulis buku macam ko gak. bleh ke? buat pitis sebagai penulis buku , masyuk gak tu.

  2. Along says:

    Salam…Slamat hari raya kak..
    wah!!siap promote tu dlm Generasi Y smlm.
    Anyways, akak nampak lain ler smlm. πŸ™‚
    Kak! A-Z Blog satu!!!!!!!!!!!

  3. Aik? ada masuk lagi generasi Y ?
    glam seh…

  4. Ani Nadila says:

    Thanks u all. Ala sekadar diberi peluang. dah alang2 masuk tv, kasik promote le kawkaw. itu pun kalo ada yg sudi nk ngk aku kat rancngan tu.. huhu

  5. Yup! Selepas ini pasti keluar banyak siri buku untuk wanita πŸ™‚

    ZAMRI MOHAMAD
    http://www.zamrimohamad.com

  6. chokilala says:

    saya ada tengok buku ni di bookstore tempohari. berminat nak beli. tapi masa tu xcukup budget. lain kali saya akan dapatkan buku ni πŸ™‚

  7. zach says:

    saya menjumpai buku ini di Popular Bookstor dan syabas kerana menerbitkan buku untuk panduan kepda mereka yang ingin menceburi dunia penulisan blog. Walaupun tajuknya ‘Tip untuk blogger wanita’ tetapi saya rasa ia juga sesuai untuk dijadikan rojokan oleh lelaki kerana pada asasnya sama.

  8. Ani Nadila says:

    Terima kasih untuk komen anda. Susah juga kalau dah tajuknya gitu kan, tapi sememangnya buku ni tidak dikhususkan untuk wanita semata-mata. Ia boleh dijadikan bahan bacaan dan rujukan oleh semua peringkat umur πŸ˜€

  9. Annie says:

    Saya pada mulanya terkejut bila terjumpa buku blog dalam bahasa Melayu di MPH bookstore..Ye la kan..selalunya buku2 genre begini banyak dalam Bahasa Inggeris..Saya ambil buku A-Z Blog! tu dan baca..memang best! Saya terus beli lepas tu..So, saya ucapkan tahniah kat akak kerana menghasilkan buku yang sangat2 bagus..Saya salute kat akak..Saya harap selepas ini akak akan menghasilkan buku lain plak..Confirm saya beli πŸ™‚

  10. sygku_wawa says:

    kt mn sy blh dptkn buku ni?puas sy mncari sekitar kuala terengganu

  11. myra says:

    Assalamu’alaikum…
    dh 3 hari sy cari buku nie..x jmpa2 gak..tension btul..buku nie
    ada kt ner??

  12. Ani Nadila says:

    sygku_wawa : kalau betul takde di kuala terengganu, awak boleh beli direct drpd saya. Jika berminat awak drop emel dan address kat emel yahoo saya, aninadila@yahoo.com. Thanks ya.

    myra: awk ddk area mana? if lembah klang, i can named few place yg u boleh cari atau beli terus drpd sy pn x menjadi masalah. drop emel juga k. thanks

  13. fauzi says:

    best jugak la buku bila baca…tapi puas juga aku cari buku ni

    web designer

  14. Ani Nadila says:

    kat kl ada. kalau x jumpa kat kedai buku emel je saya. kat web xde. kalo ada tu cetak rompak lah namanya dan bole diambil tindakan undeng2.. hehe

  15. miradewi says:

    Salam K.Ani,
    saya juga merupakan budak baru belajar gak dlm arena blogger nie..bila sye tgk Awani ttg buku akak trus sye bermint utk tgk blog akak. Saya tidak sabar nk dptkn buku ini.Thanks kerana mengeluarkan buku nie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *