Jailbreakme dah xde?

jailbreakmePagi ni kawan aku minta tolong tengok-tengokkan iPhone 3Gs dia. Niat nak menambah beberapa apps kat dalam tu. Dia beli kat Maxis tanpa kontrak harganya RM2999 (wah banyak duit ko ya). Anyway, aku try search kat internet Jailbreakme.com, laman web yang menawarkan AppSnapp pernah aku install kat iPod Touch aku dulu. AppSnapp ni boleh digunakan untuk hack iPod Touch/iPhone dan memasang ‘pelbagai’, maksud aku sangat2 pelbagai apps secara percuma.

Sadly bila aku buka, laman web ini sudah tidak lagi menawarkan AppSnapp disebabkan oleh ‘perjanjian pembangun terbaru Apple’. Ada restriction undang2lah tu. Sayangnya rasa kerana bagi pengguna yang mempunyai bajet limit seperti aku, mendapatkan apps percuma seperti ini amat bermakna. Kalau nak beli dari iTunes Store mahal ler wei. USD pulak tu. There is few option such as Cydia, Rock App, Icy dan Installer tapi tak pula aku try lagi. Apa nak dikato. Nanti nak cuba other option tu, mana tahu memberikan hasil yang memuaskan hati.

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

2 Responses

  1. shamsudin says:

    as;kum. nak tanya. saya telah mggunakn kaedah yg telah diajarkn dlm buku a-z blog. masalahnya saya tak dapat mncari blog saya dlm yahoo, hanya wujud dlm google. mcm mana nak buat. tq

  2. ani nadila says:

    seperti saya pernah maklumkan sebelum ini, itulah sedikit kekurangan blogspot. blogspot dimiliki oleh Google. Jadi kebiasannya pesaing takkan mengeluarkan atau mempromosikan produk orang lain. mcm tu juga Yahoo!
    Jadi kalau cari kat yahoo mmg tak jumpa. kena taip kat google. kalau nak bg kawan2 melawat blog anda, tetapi dia menggunakan browzer Yahoo!, just bagi dia alamat blog anda untuk terus ditaip di bahagian alamat web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *