Microsoft ARC

Kata orang, nak guna komputer pun mesti ada gaya. Mungkin itu yang difikirkan oleh Microsoft dengan kemunculan tetikus wayarles terkini yang diberi nama ARC. Ia menampilkan rekaan boleh lipat dan saiz penuh (apabila dibuka) selesa dipegang serta tahan lasak. Kuasa bateri ARC juga dimatikan secara automatik setiap kali anda melipatnya, jadi tak payahlah nak resah gelisah setiap kali anda terlupa menutup kuasa bateri (but still u have to ‘lipat’ the mouse). he he

Mikro Transceiver tetikus ini juga kecil sahaja iaitu kurang daripada 1cm membolehkan anda memasang setiap masa tanpa perlu menanggalkannya daripada komputer riba mahupun komputer desktop. ARC turut menampilkan indikator bateri untuk beritahu anda kuasa bateri yang masih ada, teknologi wayarles 2.4GHz untuk sambungan wayarles sehingga 10 meter, pengesan lazer dan bekas simpanan (yang juga dikatakan penuh gaya!).

Harga yang diketahui untuk tetikus ini ialah RM199 (WOW! aku tentunya fikir 15x kalau nak beli mouse ini). Tapi bagi mereka yang mahukan kuasa dan ketepatan tetikus wayarles, bolehlah mempertimbangkan ARC.

Arc dari Microsoft

rekaan boleh lipat ARC

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *