Kedai konsep Microsoft-Dell

Really its not a big deal, but seems like the big company love all this concept store things. Yelah nampak gempak sket kedai konsep beginian ye tak? Anyway, if u guys pernah ke MidValley Megamall, u can visit Microsoft-Dell Experience Retail Store di Tingkat 2 (atas Little Penang Cafe) yang dah dibuka secara rasminya hari ini. Kedai ini memberi peluang untuk anda hand on sendiri all the hardware (desktop, laptop etc), cuba, lihat, pegang. ‘godek-godek’ sket before you decide to buy it or not.

Ada bagusnya juga kedai macam ni, at least memberi peluang kepada pembeli yang mungkin kurang tech savvy faham dan ‘rasakan’ sendiri keupayaan laptop atau desktop Dell sebelum membelinya. Besides that, kedai ini juga menyediakan pekerja terlatih untuk membantu anda dalam urusan konfigurasi, penggunaan, benda2 teknikal dan sebagainya serta bilik seminar mini untuk latihan. Of course penglibatan Microsoft dalam kedai ini ialah dengan menyediakan perisian Asli Microsoft pada rangkaian produk Dell.

Mungkin ia bukan kedai konsep pertama Dell. Tetapi dari segi penglibatan Microsoft, kedai ini merupakan satu2nya kedai yang ada di Malaysia menggabungkan dua nama gergasi ini (Microsoft-Dell). Kalau memang anda ada merancang nak beli product Dell, u might want to check it out. Or else there’s still Lowyat Plaza.

Nadiel Yusof

“Melihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..”

You may also like...

2 Responses

  1. farah says:

    setakat jalan-jalan dan berangan bolehlah aku kunjungi concept store ni. Tapi kalau nak membeli, Low Yatt lah tempat dituju. Bukan menghalalkan cetak rompak atau klon, tapi keadaan ekonomi yang memaksa aku ke arah itu..heheheh..

  2. Ani Nadila says:

    memanglah. aku pun tak pernah bernagan nak beli kedai2 mahal ini. saje je dah aku g launching diorang hari tuh. hihi.. lowyat gak pilihan hati… huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *