Asus F6 Scented

Pada mulanya agak ‘suprise’ jugalah dengar komputer riba dengan wangi-wangian ni. Asus berjaya menarik perhatian aku walaupun aku tak tahu sama ada laptop ni boleh didapati di Malaysia atau tidak (kalau sesapa tau tlg bagitau). Laptop Scented ini bukan sekadar gimik kerana setiap rekaan komputer riba edisi khas ini mempunyai bau tersendiri.

Laptop ada perfume

Antaranya bau bunga utk merah jambu, Musky untuk kaler hitam, Dew untuk hijau dan bau laut untuk biru (laut?? hmm mcm manalah agaknya ye?). Ada komen yang aku baca kata bau laptop ni boleh tahanlah dan ada juga yang ‘kurang suka’ dengan bau laptop ni (banyak kurang suka). Anyway, Asus do try to make something different in computer industry (eventhough xde refill utk bau tu ya).

Tech part, Asus F6 dilengkapi skrin 13 inci, pemproses Intel Centrino 2, teknologi wayarles, kamera web terbina dan pengimbas cap jari untuk keselamatan. Spec lain yang aku tahu setakat ini ialah: Mobile Intel PM45 Express Chipset. Intel WiFi Link 5100AGN. DDRII-667/800 DRAM/4GB. ATI Radeon HD3470. SATA 120/ 160/250/320GB. OS Windows Vista Ultimate/Business/Home. Harga tidak diketahui.

Nadiel Yusof

โ€œMelihat diri dengan keterbukaan, seumpama melihat dunia tanpa sempadan. Limit manusia terletak pada akalnya..โ€

You may also like...

4 Responses

  1. shutdown says:

    emmm menarik…
    tp apesal tgh baca ttg laptop ni mcm ada satu bau wangian jugak…
    benar… ku tak bohong ๐Ÿ˜€

  2. syukur says:

    kakak ani,
    saya syukur, seorang blogger amatur. justeru banyak kekusutan yang perlu saya depani dalam blogging. saya telah membeli buku akak dan saya meminatinya. mungkin akak boleh updatekan lagi buku trsebut untuk menghasilkan blog yng lagi rumit tapi menarik. masalahnya sekarang, saya sudah mempunyai blog sendiri, tetapi saya menghadapi kesukaran untuk sign in. acapkali saya mencuba dan tak boleh. bahkan emel saya juga tidak boleh dibuka. adakah ini kesilapan pada modem, atau komputer, atau perisian internet itu sendiri? terima kasih

  3. fatin says:

    dear kak ani,

    saye pernah nampak laptop tue di lowyat..hmm..xsilap harge nye dlm rm4000 lebih..laptop nie pon menjadi laptop idaman saye since 1st time jurujual tue introduce kat saye…hehe

    ok…kak ani..saye baru je beli dan bace buku akak A-Z blog..menarik sngt..belom bace lg saye dh tertarik dgn ilusstrasi dan warna2 nye…hehe..setelah bace 2 3 page ader beberapa perkara yang nak ditnya…boleh ke saya tnya di sini atau myb akak boleh bagi email add akak?

    oh! bolehkan kiranye saye link akak kat blog saye yang xseberape tue?

  4. Ani Nadila says:

    thanks baca buku akak, glad u like it ๐Ÿ™‚
    akak ada emel fatin, nanti check ler emel tu ya utk sebarang soalan
    nk drop kat sini pun boleh juga, takde masalah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *