Category: BLOG

photo 0

RIP Miko!

Abang aku memang ada cara unik menyampaikan berita. Siapa yang mengenali Roy Fahmi pasti faham apa yang aku maksudkan. Dia telefon, bercakap perlahan, suruh aku tenang, meskipun waktu itu aku dengar tak dengar je...

IMG_1980 0

La Tahzan, Jangan Bersedih

Panas di luar sana. Hiruk pikuk orang menjamah daging korban yang disediakan dalam beberapa jenis masakan. Marquee tent penuh dengan kaum hawa. Bagi muslimin pula, bergegas ke surau dan masjid untuk mendirikan solat Jumaat....

puma 0

Wanita Tanpa Handbag Sebuah Perspektif

Cantik handbag. Kasut. Padanan warna baju. Pandai pula mengenakan solekan tipis. Naik persona wajah. Postkan ke Facebook, ramai memujinya. Mudah sangat setakat nak dapatkan 58 Like. Sekejap. Itu bukan aku. Aku seorang wanita tanpa...

blog 4

Suka Suka Suka, Tengok Ramai dah Ada Blog

Buka Facebook tengah hari ini, nampaknya ramai rakan-rakan ofis yang sudah berblogging. Bercerita tentang kehidupan. Bercerita tentang rencah dan asam garam dunia. Blog sendiri, sendiri punya sukalah nak tulis apa kan. Jangan pedulikan apa...

20130920-004635.jpg 0

Malam Ini, Aku Disaman

Aku habis kata-kata. Memang salah aku pun, roadtax dah mati dekat dua minggu. Bahaya juga aku fikirkan ke sana ke mari takde insurans dan roadtax. Jadi malam ini, Allah bukakan mata. Sebelum masuk simpang...

nikah 51

Proses Pendaftaran Perkahwinan Johor

Assalamualaikum. Post kali ini aku nak share pengalaman aku menguruskan proses pendaftaran perkahwinan di Batu Pahat, Johor. Tergerak untuk aku share di blog ini, agar dapat memberi manfaat kepada yang membacanya. Aku takdelah tahu...

image 0

Chetz Yusof Ditahan Isu Video Raya Anjing

Apakah manusia sudah semakin dangkal akalnya. Lepas satu, satu isu menghina Islam boleh kita lihat dimuat naik ke YouTube. Belum pun reda isu panas Alvin dan Vivian (Alvivi), hari ini heboh pula pasal Chetz...

blog 0

Blog dengan rupa yang lebih segar

Sejak aku bertukar jabatan di #Karangkraf ni, baru aku ada aura untuk kembali aktif dalam berblogging. Ramai orang yang telah berjaya buat duit dengan blogging. Beutifulnara bukan main popular sekarang ni. Tapi takkan aku...

masjid 0

Solat Sunat Tarawih

Dalam post kali ini saya nak share apa yang saya baca tentang Solat Sunat Tarawih. Seperti saya juga, mereka yang baru nak belajar bolehlah baca perlahan-lahan, atau print sahaja post ini untuk dibaca di...

asus-nx90 0

Web not a serious matter, really?

Mungkin pos ini lahir dari rasa kecewa aku atas suara yang tidak pernah puas selagi tidak berkata apa-apa. Aku memetik quote bahasa inggeris berbunyi ‘In the end, people will judge you anyway. Don’t live...

image 0

Semoga Tenang Di Sana

Perjalanan aku tidak mudah hari ini. Lebih enam jam untuk menyampaikan ke Parit Buntar Perak. Bukan kerana jauh, tetapi kerana hatiku terasa berat. Seseorang telah meninggalkan dunia dan keluarganya di sini. Pergi ke alam...

image 2

Jaket Varsity Fesyen Dahulu Yang Kembali Trend

Sakit betul pinggang aku lepas teman Jiha shopping semalam. Hebat anak buah aku, boleh shopping lebih banyak dari aku. Untung budak-budak zaman sekarang ni ada makcik-makcik yang memahami. Hasil budibicara aku ngan kakak aku,...

image 0

Im Sorry, Hello!

Lamanya aku biarkan blog ini menyepi. Hanya sempat melayan Facebook dan membalas emel di Yahoo! dan Google. Banyak yang hendak aku tuliskan, tetapi tidak berkesempatan dan tidak dapat mencari masa untuk menulis. Mobile broadband...