Category: HIGHLIGHT

Sesuatu yang menarik dan mesti baca di aninadila.com

IMG_4404-0 0

Shah Alam Banjir Kilat

Mula-mula ingatkan ini cerita viral murah kat facebook. Tapi rupanya memang betul banjir. Risau dah macam mana pula laki aku nak balik ke rumah, sebab ini memang laluan dia. Beriya aku share itu ini...

20140112-080036.jpg 0

Ummahbaru papar kandungan gaya hidup holistik

Saya baru menemukan portal ummahbaru.com yang memaparkan banyak kandungan berguna daripada keagamaan, percintaan, gaya hidup dan juga masakan. Suka sebenarnya lebih banyak portal-portal sebegini dalam dunia blogging kita, yang menyampaikan ilmu dihujung jari. Ilmu...

hard_rock_cafe 0

Hard Rock Islamik Cetus Kontroversi

Banyak sangat benda-benda lucu yang terjadi akhir ini, tapi yang ini memang mengundang satu entri pendek. Susahlah kalau semua benda nak di Islamikkan dengan membuat kenyataan kelakar. Mengaburi mata orang dengan hujah yang salah....

20130925-222545.jpg 2

Trending Topic Dua Wanita Hangat di Facebook

Syok pulak pakai istilah trending topic ni. Mana lagi kalau bukan merujuk #trendingtopic di Facebook. Cerita tentang dua wanita ini telah di like, di comment, dan disharekan secara meluas di Facebook. Isteri Mat Yo...

image 2

Nuzul Quran dan peristiwa disebaliknya

Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat Al Quran yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w sehingga seterusnya secara berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab Al Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat,...

image 0

Game iOS Best

Terdapat banyak cara untuk atasi kebosanan dan salah satunya main games di smartphone. Bagi pengguna iOS, ini beberapa game menarik boleh dicuba. Seriously, cubalah. Amaran keras, ketagihan anda adalah diluar bidang kuasa saya.  ...

image 0

Hotel Bajet Terengganu & Kota Bahru

Post ini bukan menyediakan list penuh hotel-hotel murah di Terengganu dan Kota Bahru. Sebaliknya ia dua hotel murah yang aku duduki baru-baru ini sewaktu attend wedding member aku kat Jerteh. Boleh dibuat rujukan untuk...

mat-cincang-mount 3

Langkawi An Island With Thousand Attraction

By: Ani Nadila, Sara Susanne Fabunan, Kristy Inus & Illshat Mustafin Whether your planning to have a laidback beach bum life for your holidays, or are more inclined to visit well-known legendary sites, Langkawi...

image 0

Canon IXUS 300HS

Aku baru balik daripada pelancaran kamera terbaru Canon, Canon Ixus 300 HS yang nyatanya akan menjadi siri premium bagi rangkaian model Ixus keluaran syarikat itu. Mereka menjangkakan jualan sebanyak 2,000 unit setiap bulan untuk...