Category: HIGHLIGHT

image 0

Canon IXUS 300HS

Aku baru balik daripada pelancaran kamera terbaru Canon, Canon Ixus 300 HS yang nyatanya akan menjadi siri premium bagi rangkaian model Ixus keluaran syarikat itu. Mereka menjangkakan jualan sebanyak 2,000 unit setiap bulan untuk...

scr000010 0

Nokia Ovi Store

Di situ aku, duduk bersama wajah keboringan dengan telefon bimbit ditanganku. Melihat tanda WiFi percuma, jari-jermariku terus ringan untuk melayari Internet dan tergerak untuk mencari sesuatu yang menarik bagi memberi nafas baru kepada Nokia...

image 0

Kelip-Kelip Kampung Serangga Yang Memukau Dunia

Menyusuri sungai Selangor di malam hitam, melihat ciptaan Allah yang kecil dan bercahaya itu membuatkan aku tersedar bahawa Allah merencana setiap sesuatu dengan se’detail-detailnya’. Siapa menduga serangga sekecil Kelip-Kelip boleh membuatkan dunia kagum dengannya....

image 2

Jailbreakme dah xde?

Pagi ni kawan aku minta tolong tengok-tengokkan iPhone 3Gs dia. Niat nak menambah beberapa apps kat dalam tu. Dia beli kat Maxis tanpa kontrak harganya RM2999 (wah banyak duit ko ya). Anyway, aku try...

image 1

DiGi Internet

Punyalah ‘cantik’ gambar aku. No offense, amik tgh malam maa. Itu je yang handphone aku terdaya. Anyway, aku berpeluang mencuba DiGi Internet, modem internet mobile daripada DiGi yang telah dibeli oleh abang ipar aku....

21122009111 0

Cahaya lampu di ‘I-City’

Tidak berapa jauh daripada tempat tinggal aku, adanya i-city, salah satu daripada projek terbaru MSC yang telah dibuka kepada orang ramai. Meskipun dekat dengan rumah aku, aku hanya perasan tempat ini bila aku dalam...

image 4

Farmville – Kegilaan Berladang

Pada mulanya aku amat tertanya-tanya apa sebenarnya yang kawan2 aku sibuk sangat main Farmville kat Facebook. Diorang hantar invitation, hantar gift, semua aku ignore jer, malas nak layan lah lebih kurang. Tapi bila aku...

image 5

Kerja diikuti dengan kerja

Selepas balik dari cuti raya, memang aku tak menang tangan. Lepas satu kerja diikuti dengan kerja yang lain, sampai aku tak sempat nak update apa-apa dalam blog ni. Kesian ko blog, sepi je ko...

image 1

Minum Kopi Stail Mewah

Jika korang pernah ke Summit USJ atau ke Mydin/ Giant USJ, pasti korang akan ternampak kafe Alicafe ni kat bangunan baru bertentangan dengan Giant tuh. Aku berkesempatan minum kat sini semalam. Ok juga tempatnya,...

image 0

You Want Broadband? Go Wireless

Semua orang sedang kemaruk broadband wayarles sekarang ini. Well bukan sekarang sahaja, pada awal2 kemunculannya pun ramai orang berlumba-lumba dapatkan wireless broadband, termasuklah diri aku sendiri. Bulan pertama guna, coverage baik, laju… masuk dua...

game-kod 0

Masukkan game pada blog anda

Cara mudah untuk masukkan game dalam blog anda adalah dengan menggunakan Widget (pernah diperkenalkan dalam pos sebelum ini) atau poskan sahaja kod game yang anda perolehi daripada laman web kegemaran anda. Sebagai contoh game...

image 0

Bayi mati digigit tikus

Petang ini aku ambil sedikit masa untuk layari Utusan Online. Satu berita telah menarik perhatian aku dan membuatkan aku berkata.. BIOR BENOR!! beware of tikus! CHICAGO 24 Julai – Seorang bayi di Louisiana digigit...

image 0

Pesta Buku Selangor 2009

Bermula esok sehingga 3 Ogos 2009 Pesta Buku Selangor akan diadakan secara besar-besaran di Kompleks PKNS Shah Alam. Pelbagai akiviti menarik bakal berlangsung antaranya pertandingan bercerita majalah E-Baca & E-Siswa (AHAD ini) serta promosi...

image 1

Bulan ICT Julai – Ogos ini

Persatuan Industri Komputer dan Multimedia (Pikom) bakal menganjurkan Bulan ICT Nasional (NIM) 2009 bermula 20 Julai hingga 20 Ogos ini. Objektifnya adalah untuk mewujudkan kesedaran mengenai beberapa isu berkaitan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT)...