Category: TECH JUNKIE

IMG_0888 0

Simple explainer video guna Vidra

Video satu tool efektif untuk penyampaian, terutama kepada audiens yang ramai. Nak buat video sekarang dah tak susah macam dulu, dan guna smartphone sahaja pun boleh. Cuba apps ni – Vidra. Simplest video text...

homescreen-580-75 0

Windows 8.1 Kini Boleh di Muat Turun

Microsoft Corp. telah mengumumkan ketersediaan global bagi Windows 8.1, kemas kini dengan beraneka ciri untuk sistem operasi Windows 8 yang popular, membolehkan pelanggan mencipta pengalaman yang sejajar dengan kehidupan mereka – di tempat kerja,...

photo 0

iOS 7 That Make Android User Pissed Off

I’m not against Android, but i just love iOS more. Sinis betul warga-warga Android akhir ini ya dengan rupa paras iOS 7 baru dan juga model iPhone 5c dan 5s yang diperkenalkan ke pasaran....

Capture 0

Menukar Header Image WordPress

Bukan semua theme membenarkan kita tukar Header Image. Tetapi theme yang aku pilih ini-MH Magazine Lite, boleh buat. Aku sebenarnya tidak pernah menyangka menukar header image sesukar ini. Bukan proses menukarnya, tetapi memilih header...

snip 0

Video pada sidebar wordpress

Bagi mereka yang ingin masukkan video youtube pada sidebar wordpress seperti pada blog ini, boleh cuba langkah yang aku bagi ni. Mudah sahaja dengan bantuan plugin.   1. Buka admin wordpress anda. 2. Klik...

wordpress 0

Menukar Theme WordPress

Menukar theme wordpress bukanlah sebuah tugas yang sukar. Sesiapa sahaja boleh melakukannya. Cuma yang bukan semua orang boleh buat adalah design theme sendiri. Jadi, bagi mereka ingin menukar theme wordpress menggunakan theme2 yang sedia...

20130523-080046.jpg 0

Smartwatch im watching u

Aku tak tahu adakah aku gajet freak, tapi aku memang minat gajet especially yang unik dan berlambang buah epal. Aku selalu terfikir, apa lagi selepas iPhone, iPad dan iPad mini? Akhirnya perhatian aku sangat...

image 0

Logitech Ultrathin Keyboard Mini

Bagi aku, ini adalah kembar iPad mini yang telah terpisah, kemudian bertemu, tapi ‘bin’ dan ‘binti’ dah lain-lain. Logitech Ultrathin Keyboard Mini bersaiz nipis, iaitu berketebalan lebih kurang sama seperti iPad Mini atau mungkin...

image 0

Yes 4G Huddle Model Baru Ini Sesuai Masuk Poket

Blogging made simple dengan dua benda ni. Sambil baring-baring boleh layan facebook, blogging, youtube dengan dua permainan fav aku setakat ini, iPhone dan Yes 4G Huddle. Sungguh kacak Huddle berwarna putih ini membuatkan aku...

image 1

Yes 4G Huddle Unboxing Reviu

Peluang mencuba Yes 4G Huddle dua minggu lalu tidak aku sia-siakan. Aku gunakan ‘kaw-kaw’ huddle ini sepanjang aku di Shah Alam, Lebuhraya Utara-Selatan, sehingga ke Johor Baharu. Sampai ke kastam area before masuk ke...

hfm31 1

Canon 2010 Lineup

Nampaknya Canon beria-ia benar minggu ni untuk memperkenalkan produk terbaru diorang. Minggu ni sahaja, dua kali aku dapat jemputan ke majlis pelancaran Canon. Canon memperkenalkan kamera EOS550D, rangkaian kamkoder LEGRIA dan later this week...

zune-hd 2

Zune HD

Banyak juga produk masa kini nak menjadi pesaing iPod atau mungkin ciri2 yang ditawarkan ‘lebih’ daripada iPod, namun tetap tidak dapat menandingi iPod. Kenapa agaknya ya? Apa pun Apple sememangnya berjaya dalam bab2 branding...

ipod 1

Masukkan movie ke iPod Touch

Bahagia rasanya dapat decrypt DVD dan masukkan movie2 favourite aku dan movie2 yang aku lom tengok dalam iPod. Jika dulu aku terpaksa tunggu encik yem (seorang abang di ofis aku) supply movie2 latest. Tapi...

Dell Adamo 3

Dell Adamo pesaing Macbook Air?

Betul ke pesaing Macbook Air?? Aku agak ragu.. Namun itulah yang digembar-gemburkan sekarang ini, komputer riba terbaru Dell iaitu Adamo bakal bersaing dengan Macbook Air. Ia kerana Adamo menampilkan rekabentuk nipis, ringan dan bergaya...