Category: TIP TRIK

20140111-124934.jpg 0

Memasang statistik pada blog

Apa perlunya statistik? Sebenarnya inilah yang perlu difikirkan oleh setiap blogger yang ingin jadikan blog mereka blog yang menjana duit. Atau mereka yang ingin monitor apa yang berlaku dalam ‘dunia’ mereka di talian. Siapa...

20131221-102036.jpg 0

Tag nama di status Facebook guna Blackberry

Seronok tagging2 nama orang dalam status Facebook sebenarnya. Selain orang tu dapat notification, ia juga salah satu cara kita nak menghargai komen orang di wall kita. Hal ini tak mendatangkan masalah buat pengguna iPhone...

1 0

20 Tip Jana Pendapatan Dengan Blog

Oleh Ani Nadila Yusof, menulis untuk Majalah Nur, Disember 2013. Blogging. Jika disebut 10 tahun yang lalu mungkin ia menjadi perkataan yang masih janggal bunyinya. Hanya sebilangan yang berkata tentang blogging dan sebahagian pula...

student-life2 0

Yearbook Yourself

 Pernah imagine macam mana wajah anda sekiranya anda remaja pada tahun 1950-2000an? Well aku dah. Website ni memang menarik, membolehkan anda upload gambar kemudian pilih tahun yang diiginkan untuk your 50’s face. Pastikan anda...

image 1

Handphone Ori vs Kastam

Ada masa2nya aku suka beli barang yang original, bukan kerana nak berlagak, tetapi bila kita beli original ada warranty dan banyak kelebihan-kelebihan lain meskipun harganya agak mahal sedikit. Kes terbaru kakak aku beli henpon...

image 2

Gambar Profile Meletup – Facebomb

Lama rasanya tak pos rebiu web kat blog ni. Baiklah, sedang aku menjelajah ke dunia Internet tanpa sempadan ini, aku terjumpa dengan Facebomb. A simple yet great way to personalize your picture. Hanya upload...

image 2

Mencuba mod panorama pada Nokia N86

Buat pertama kalinya aku mencuba mod panorama pada telefon bimbit terbaru Nokia, Nokia N86 yang dilancarkan secara rasminya di Malaysia minggu lalu. Nokia adakan pertandingan untuk media bagi mencuba dan mengambil gambar menggunakan telefon...

jaclyn-victor-03 1

Bertamu di Kalbu – Lirik

Rasa dah macam blog lirik lak aku nih.. hehe.. Juz nak share lagu2 yang aku tengah layan skang ni. Jaclyn Victor- Bertamu di Kalbu. Okay.. what’s wrong with her?? Sedap apa. Aku pun tak...

Sea 3

Dia Yang Ku Cari – Lirik

Aku suka lagu lama. Apa boleh aku katakan lagi, jelas nyata aku lebih feel dengar lagu dulu2. Lebih bermakna liriknya.Lebih tenang lagunya. Jiwa aku! DIA YANG KUCARI – Endang S Taurina   Manisnya madu yang...

ipod 1

Masukkan movie ke iPod Touch

Bahagia rasanya dapat decrypt DVD dan masukkan movie2 favourite aku dan movie2 yang aku lom tengok dalam iPod. Jika dulu aku terpaksa tunggu encik yem (seorang abang di ofis aku) supply movie2 latest. Tapi...

fscapture 2

FSCapture rakam skrin mudah

Rakan setugas memperkenalkan software perakam skrin ini kepada aku. Aku sangat2 berpuas hati dengan potensi FSCapture setakat ini dan itu sebabnya aku nak share ngan korang. Malah failnya kecik sahaja, boleh simpan dalam thumbdrive...