Category: TRAVELOG

IMG_4488-0 0

The original coconut shake Klebang

Selalu dengar tapi ini first time nak mencuba. Jangan kecam. Dah memang tak pernah lalu sana jadi tak pernah menyinggah. This time, sebab misi nak tengok rumah terbalik dibatalkan, kerana perlu beratur panjang. Aku...

IMG_2091.JPG 0

Hotel De Art, nice stop for ramadan

Minggu ini adalah minggu yang agak penat. Makanya aku melakukan weekend getaway. Destinasi Shah Alam. Sebelum ada yang bertanya, dah kenapa aku yang duduk Shah Alam ni nak getaway di Shah Alam. Jawapannya malas...

laksa 1

Laksa Telur Goreng Parit Buntar

Ini bukan sebahagian resipi dalam Dapur 365+. Tetapi saya ingin kongsikan laksa sedap yang saya makan di Parit Buntar/Nibong Tebal baru-baru ni. Nanti saya tanya semula lokasi setepatnya dari adik beradik Parit Tok Ngah....

image 4

Melbourne, Ku Lihat Ais

Tentunya apabila aninadila.com telah kembali aktif, perkara pertama yang aku nak buat ialah berkongsi tentang trip ke Melbourne, Australia. Telah lebih dua bulan sejak aku meninggalkan negara itu (macamlah aku duduk sana kan, hihi)....

kawah-putih 38

Hatiku Tertinggal di Bandung

BANDUNG syurga membeli-belah, tidak mengira warga Malaysia mahupun warga Indonesia sendiri. Ini merupakan catatan dan perjalanan kali kedua aku ke Bandung. Nyatanya lebih seronok, puas hati dan memberi aku lebih pengalaman berada di tempat...

Jalan-Jalan Bandung 2

Jalan-Jalan Bandung

Dingin meskipun sesak, seronok meskipun penat…itulah Bandung.┬áKalau bercadang nak pergi bawa RM300 tu fikir2kan lagi lah sebab memang tak cukup. Yang tak gila shopping pun akan tergoyah jugaklah kewarasan bila ada kat sini. Trip...