Tagged: blog

20140111-124934.jpg 0

Memasang statistik pada blog

Apa perlunya statistik? Sebenarnya inilah yang perlu difikirkan oleh setiap blogger yang ingin jadikan blog mereka blog yang menjana duit. Atau mereka yang ingin monitor apa yang berlaku dalam ‘dunia’ mereka di talian. Siapa...

20140112-080036.jpg 0

Ummahbaru papar kandungan gaya hidup holistik

Saya baru menemukan portal ummahbaru.com yang memaparkan banyak kandungan berguna daripada keagamaan, percintaan, gaya hidup dan juga masakan. Suka sebenarnya lebih banyak portal-portal sebegini dalam dunia blogging kita, yang menyampaikan ilmu dihujung jari. Ilmu...

1 0

20 Tip Jana Pendapatan Dengan Blog

Oleh Ani Nadila Yusof, menulis untuk Majalah Nur, Disember 2013. Blogging. Jika disebut 10 tahun yang lalu mungkin ia menjadi perkataan yang masih janggal bunyinya. Hanya sebilangan yang berkata tentang blogging dan sebahagian pula...

photo 0

RIP Miko!

Abang aku memang ada cara unik menyampaikan berita. Siapa yang mengenali Roy Fahmi pasti faham apa yang aku maksudkan. Dia telefon, bercakap perlahan, suruh aku tenang, meskipun waktu itu aku dengar tak dengar je...

puma 0

Wanita Tanpa Handbag Sebuah Perspektif

Cantik handbag. Kasut. Padanan warna baju. Pandai pula mengenakan solekan tipis. Naik persona wajah. Postkan ke Facebook, ramai memujinya. Mudah sangat setakat nak dapatkan 58 Like. Sekejap. Itu bukan aku. Aku seorang wanita tanpa...

20130925-222545.jpg 2

Trending Topic Dua Wanita Hangat di Facebook

Syok pulak pakai istilah trending topic ni. Mana lagi kalau bukan merujuk #trendingtopic di Facebook. Cerita tentang dua wanita ini telah di like, di comment, dan disharekan secara meluas di Facebook. Isteri Mat Yo...

blog 4

Suka Suka Suka, Tengok Ramai dah Ada Blog

Buka Facebook tengah hari ini, nampaknya ramai rakan-rakan ofis yang sudah berblogging. Bercerita tentang kehidupan. Bercerita tentang rencah dan asam garam dunia. Blog sendiri, sendiri punya sukalah nak tulis apa kan. Jangan pedulikan apa...

nikah 51

Proses Pendaftaran Perkahwinan Johor

Assalamualaikum. Post kali ini aku nak share pengalaman aku menguruskan proses pendaftaran perkahwinan di Batu Pahat, Johor. Tergerak untuk aku share di blog ini, agar dapat memberi manfaat kepada yang membacanya. Aku takdelah tahu...