Tagged: here and about

image 4

Melbourne, Ku Lihat Ais

Tentunya apabila aninadila.com telah kembali aktif, perkara pertama yang aku nak buat ialah berkongsi tentang trip ke Melbourne, Australia. Telah lebih dua bulan sejak aku meninggalkan negara itu (macamlah aku duduk sana kan, hihi)....

mat-cincang-mount 3

Langkawi An Island With Thousand Attraction

By: Ani Nadila, Sara Susanne Fabunan, Kristy Inus & Illshat Mustafin Whether your planning to have a laidback beach bum life for your holidays, or are more inclined to visit well-known legendary sites, Langkawi...

image 0

Kelip-Kelip Kampung Serangga Yang Memukau Dunia

Menyusuri sungai Selangor di malam hitam, melihat ciptaan Allah yang kecil dan bercahaya itu membuatkan aku tersedar bahawa Allah merencana setiap sesuatu dengan se’detail-detailnya’. Siapa menduga serangga sekecil Kelip-Kelip boleh membuatkan dunia kagum dengannya....

kawah-putih 38

Hatiku Tertinggal di Bandung

BANDUNG syurga membeli-belah, tidak mengira warga Malaysia mahupun warga Indonesia sendiri. Ini merupakan catatan dan perjalanan kali kedua aku ke Bandung. Nyatanya lebih seronok, puas hati dan memberi aku lebih pengalaman berada di tempat...

A year to visit Zoo Negara 4

Hujung minggu penuh kecintaan

Aku pegi ke zoo negara hujung minggu lalu. Kecintaan terhadap haiwan dan alam sekitar lah sangat. Padahal free pass, free food, free flow of BohTea drinks (their 80th anniversary). Aku hanya kuarkan RM3 untuk...

Jalan-Jalan Bandung 2

Jalan-Jalan Bandung

Dingin meskipun sesak, seronok meskipun penat…itulah Bandung.┬áKalau bercadang nak pergi bawa RM300 tu fikir2kan lagi lah sebab memang tak cukup. Yang tak gila shopping pun akan tergoyah jugaklah kewarasan bila ada kat sini. Trip...