Tagged: hot

20140107-200229.jpg 0

Dapur 365+ : Day 7 Sambal Bilis Tutok

Tidak tahu daripada mana asalnya, dan setiap tempat mungkin ada nama berbeza untuk sambal bilis tutok ini. Kenapa dipanggil tutok, sebab ia gabungan tumbuk dan ketuk. Saya pernah makan beberapa kali sambal bilis tutok....

20140106-200021.jpg 0

Sayur Kentang Pedas

Hari ni saya pulang agak lewat, sebab teman kawan pegi tengok kereta di showroom Honda kat seksyen 13. Tak lama lagi saya dapat menumpang kereta baru rasanya ni, amin.. Sampai rumah pun nak dekat...

20140101-100104.jpg 2

Lempeng Lembut Bersama Sambal Tumis

Tak semua orang suka makan makanan berasaskan tepung, sebab malas nak bancuh2. Tetapi sesuai dengan kejawaan saya (hihi), pagi ni terasa nak buat lempeng sebelum keluar pegi joging. Buka kabinet dapur, berdoa harap-harap ada...

20140101-120814.jpg 2

Nasi Daging Mudah

Assalamualaikum, hari baru, tahun baru dan cuti. Gabungan yang sgt best. Bersemangat pula nak memulakan resipi pertama Dapur 365+. Tiba-tiba terfikir Nasi Daging. Ringkas, tak perlu lauk-pauk dan kebetulannya masih ada daging dalam peti...

1 0

20 Tip Jana Pendapatan Dengan Blog

Oleh Ani Nadila Yusof, menulis untuk Majalah Nur, Disember 2013. Blogging. Jika disebut 10 tahun yang lalu mungkin ia menjadi perkataan yang masih janggal bunyinya. Hanya sebilangan yang berkata tentang blogging dan sebahagian pula...

nikah 51

Proses Pendaftaran Perkahwinan Johor

Assalamualaikum. Post kali ini aku nak share pengalaman aku menguruskan proses pendaftaran perkahwinan di Batu Pahat, Johor. Tergerak untuk aku share di blog ini, agar dapat memberi manfaat kepada yang membacanya. Aku takdelah tahu...