Tagged: sedap

laksa 1

Laksa Telur Goreng Parit Buntar

Ini bukan sebahagian resipi dalam Dapur 365+. Tetapi saya ingin kongsikan laksa sedap yang saya makan di Parit Buntar/Nibong Tebal baru-baru ni. Nanti saya tanya semula lokasi setepatnya dari adik beradik Parit Tok Ngah....

bubur 0

Bubur Bilis Kicap

Okay kicap lagi…hihi Kali iniĀ  bilis kicap yang dimakan bersama bubur nasi. Ini signature dish saya kalau di pejabat, haha perasannya… Tapi saya memang suka buat bubur nasi, dah jadi ani bubur nasi pula...

photo 3 0

Ayam Kicap Cili Padi

Ayam kicap memang jadi favorite sesiapa pun kecuali Micheal Ang, peserta Masterchef All Star, yang cakap dia tak makan dan tak suka ayam kicap waktu diberi tugasan masak ayam kicap 5 Star, ye ke...

20140108-193949.jpg 0

Peria Goreng Telur

Peria. Salah satu sayur kegemaran saya. Entah sejak bila saya suka peria, tapi inilah lauk yang akan saya ambil jika pegi makan nasi campur kat kedai. Cakap pasal makan kat kedai, rasa macam dah...