Tagged: semua

life 0

Rezeki sedikit terasa nikmat bila kita redha

Redha perkataan yang besar maknanya. Mungkin ramai yang redha dimulut tapi adakah kita benar2 redha dihati? Kadangkala kita menginginkan rezeki yang banyak, namun Allah datangkan kepada kita rezeki yang mencukupi. Maka dengan rezeki yang...

Teka-teki yang mencetuskan kekeliruan 1

Teka Teki Tiga Abdul Ini Buat Orang Pening Kepala

Teka-teki yang mencetuskan kekeliruan Kekeliruan masih berpanjangan. Semua kerana teka-teki dalam cerita Tiga Abdul yang aku tengok malam tadi. Aku update status tentang masalah yang takdelah serius ni ke Facebook, dan dapat jawapan, tapi...

1 0

20 Tip Jana Pendapatan Dengan Blog

Oleh Ani Nadila Yusof, menulis untuk Majalah Nur, Disember 2013. Blogging. Jika disebut 10 tahun yang lalu mungkin ia menjadi perkataan yang masih janggal bunyinya. Hanya sebilangan yang berkata tentang blogging dan sebahagian pula...

blog 4

Suka Suka Suka, Tengok Ramai dah Ada Blog

Buka Facebook tengah hari ini, nampaknya ramai rakan-rakan ofis yang sudah berblogging. Bercerita tentang kehidupan. Bercerita tentang rencah dan asam garam dunia. Blog sendiri, sendiri punya sukalah nak tulis apa kan. Jangan pedulikan apa...

nikah 51

Proses Pendaftaran Perkahwinan Johor

Assalamualaikum. Post kali ini aku nak share pengalaman aku menguruskan proses pendaftaran perkahwinan di Batu Pahat, Johor. Tergerak untuk aku share di blog ini, agar dapat memberi manfaat kepada yang membacanya. Aku takdelah tahu...

image 0

Semoga Tenang Di Sana

Perjalanan aku tidak mudah hari ini. Lebih enam jam untuk menyampaikan ke Parit Buntar Perak. Bukan kerana jauh, tetapi kerana hatiku terasa berat. Seseorang telah meninggalkan dunia dan keluarganya di sini. Pergi ke alam...