Tagged: tips

IMG_6854-0.JPG 0

Petua-Petua Ini Boleh Bantu Masalah Kuning Bayi

Risau sangat tengok baby kuning. Meskipun kuning atau Jaundis ni orang cakap benda common untuk baby sekarang, tapi itu tidak sedikit pun menyenangkan hati mana-mana ibu yang anaknya kena jaundis. Auni jaundis sejak hari...

IMG_6646.JPG 0

Buah Tembikai Boleh Tambah Air Ketuban

Sedap pulak tengok anak jiran ni lalu makan tembikai. Mengimbau musim pentembikaian saya sepanjang mengandung lepas, giceww! Salah satu sebab kenapa saya bersalin awal, tak ikut tarikh due adalah kerana air ketuban saya kurang....

20140111-124934.jpg 0

Memasang statistik pada blog

Apa perlunya statistik? Sebenarnya inilah yang perlu difikirkan oleh setiap blogger yang ingin jadikan blog mereka blog yang menjana duit. Atau mereka yang ingin monitor apa yang berlaku dalam ‘dunia’ mereka di talian. Siapa...

20131221-102036.jpg 0

Tag nama di status Facebook guna Blackberry

Seronok tagging2 nama orang dalam status Facebook sebenarnya. Selain orang tu dapat notification, ia juga salah satu cara kita nak menghargai komen orang di wall kita. Hal ini tak mendatangkan masalah buat pengguna iPhone...

1 0

20 Tip Jana Pendapatan Dengan Blog

Oleh Ani Nadila Yusof, menulis untuk Majalah Nur, Disember 2013. Blogging. Jika disebut 10 tahun yang lalu mungkin ia menjadi perkataan yang masih janggal bunyinya. Hanya sebilangan yang berkata tentang blogging dan sebahagian pula...

blog 4

Suka Suka Suka, Tengok Ramai dah Ada Blog

Buka Facebook tengah hari ini, nampaknya ramai rakan-rakan ofis yang sudah berblogging. Bercerita tentang kehidupan. Bercerita tentang rencah dan asam garam dunia. Blog sendiri, sendiri punya sukalah nak tulis apa kan. Jangan pedulikan apa...

Capture 0

Menukar Header Image WordPress

Bukan semua theme membenarkan kita tukar Header Image. Tetapi theme yang aku pilih ini-MH Magazine Lite, boleh buat. Aku sebenarnya tidak pernah menyangka menukar header image sesukar ini. Bukan proses menukarnya, tetapi memilih header...

image 0

Game iOS Best

Terdapat banyak cara untuk atasi kebosanan dan salah satunya main games di smartphone. Bagi pengguna iOS, ini beberapa game menarik boleh dicuba. Seriously, cubalah. Amaran keras, ketagihan anda adalah diluar bidang kuasa saya.  ...

image 0

Hotel Bajet Terengganu & Kota Bahru

Post ini bukan menyediakan list penuh hotel-hotel murah di Terengganu dan Kota Bahru. Sebaliknya ia dua hotel murah yang aku duduki baru-baru ini sewaktu attend wedding member aku kat Jerteh. Boleh dibuat rujukan untuk...